Search
Close this search box.

Website GKV Enomics vernieuwd

De website van GKV Enomics is in een nieuw jasje gestoken! Het afgelopen jaar zijn Ferry Gruiters en Niels Zandee achter de schermen druk bezig geweest met het opzetten van de nieuwe website. Met ingang van 14 oktober 2022 is de nieuwe site daadwerkelijk live gezet.

Technisch

De oude website was nog niet eens heel oud, maar draaide wel op onderdelen die naar onze mening niet heel toekomstbestendig meer waren. De nieuwe website biedt hierin veel voordelen. De gekozen structuur is stabieler, veiliger en sneller. Daarmee is de vernieuwde site ook beter voorbereid op de toekomst. Het bijwerken en onderhouden van de nieuwe site neemt daardoor minder tijd in beslag.

Homepage

Op de oude site werd de hoofdfoto bij een nieuwbericht paginabreed weergegeven. Zowel op de homepage als op de pagina van het nieuwsbericht zelf. Dat gaf qua opmaak soms onwenselijke resultaten bij portretfoto’s, waarbij (op desktop) alleen het voorhoofd van iemand te zien was. Daarom is ervoor gekozen om van meer vierkante tegels gebruik te maken.

De homepage opent nu links met het laatste nieuwsbericht en rechts daarvan twee meer permanente tegels. We merken dat er vaak langer lopende nieuwsitems zijn die altijd getoond mogen worden. Bijvoorbeeld de link naar de livestream of inschrijving voor een aankomend evenement. Omdat een nieuwsbericht steeds verder naar beneden zakt in de tijdlijn, hebben we nu de mogelijkheid om deze (tijdelijk) permanent boven in de homepage te tonen.

Designkeuzes

Op de oude site hebben we een analyse gedraaid. Daaruit blijkt dat de uitslagen, programma en nieuwsberichten veruit het meest bekeken worden. Dat geldt ook voor de contactpagina met onze adresgegevens en uiteraard willen we het potentiële nieuwe leden zo eenvoudig mogelijk maken om zich aan te melden. Daarom hebben we al deze elementen een prominente plek in de menu’s en opbouw van de site gegeven.
Andere informerende pagina’s zijn via het uitklapmenu uiteraard toegankelijk, maar hoeven niet constant in beeld. Op die manier proberen we de site zo overzichtelijk en opgeruimd mogelijk te maken. Daarnaast nemen de socials een steeds belangrijkere plek in als communicatiemiddel van onze vereniging. Daarom zijn deze ook meer prominent geïntegreerd in de nieuwe website.

Mobile first

Twee op de drie bezoekers van onze website bekijkt de website via een smartphone. Dit heeft een grote impact gehad op de ontwikkeling van de nieuwe website. Deze is ontwikkeld volgens het principe “mobile first”. Dat houdt in dat bij de diverse keuzes die gemaakt zijn, er allereest is gekeken hoe de uitkomsten zijn voor de mobiele bezoeker. Dat is het merendeel van onze bezoekers en die zijn dus het belangrijkste (volgens ons). Dit moet zorgen voor de fijnste gebruikservaring voor onze websitebezoekers en het maakt de website ook weer beter voorbereid op de toekomst.

Wie benader je voor wat?

Het aantal commissies en partijen die betrokken zijn bij GKV Enomics is aanzienlijk en wellicht is het niet altijd direct duidelijk bij wie je moet zijn met je vraag of opmerking. Daarom hebben op de contactpagina de sectie “Wie benader je voor wat?” toegevoegd. Dit is een lijst met alle partijen binnen GKV Enomics die een eigen e-mailadres hebben.

Feedback

We hebben ons uiterste best gedaan om een zo mooi mogelijk website te maken, die vooral duidelijk is en fijn om te gebruiken. Het eindresultaat is door diverse mensen getest en de feedback hebben we verwerkt. Als er nog vragen of opmerkingen zijn dan kunt u ons altijd een bericht sturen via website@gkv-gorinchem.nl.

Volg onze socials!