WEER GROTE THUISNEDERLAAG VAN GKV/ENOMICS

Zaterdag  de tweede  grote thuisnederlaag voor  GKVEnomics tegen OVVO en wel met 13 – 20, na een 5 – 9 ruststand.De  Gorcumse korfballers staan daarmee na 3 wedstrijden puntloos onderaan op de ranglijst.  Niek van der Weijden opende de score, maar daarna liep OVVO direct al uit naar 2 – 6. Het grote verschil was dat de ploeg uit Maarssen van het begin af aan een grote  gedrevenheid in hun spel lieten zien en overtuigingskracht bij het schieten in combinatie met scherp verdedigen, met sterke afvang. De GKVers speelden met weinig overtuiging en naar het leek met weinig beleving. Kevin van Beest  kwam na 16 minuten in de ploeg, wat aanvallend het vak een impuls gaf. Het lukte het team  meer kansen te creëren uit de aanvallen, resulterend in 4 – 8 door Ferry Gruijters en 5 – 8 door Kevin van Beest. Ruststand 5 – 9. Na de pauze met Nikki Bos in de ploeg liep OVVO direct uit naar 6 – 12. In een fase dat er goed kort verdedigd werd, zorgden Nienke van der Weijden en Ferry Gruijters met rake schoten van afstand voor 8 – 12. Niels Huisman kwam erin bij 8 – 14 en scoorde halverwege de tweede helft uit een strafworp 9 – 15. OVVO bleef rustig haar doelpuntjes meepikken en behield een marge van 5 à 6 punten. Verzilverde strafworpen door Rachel Romeijn en Niek van der Weijden en mooie doelpunten van Ferry Gruijters en Kevin van Beest, beide  na goed afvangwerk,  konden daar geen verandering in brengen, Eindstand 13 – 20. Zaterdag voor  het eerste team van GKVEnomics  de uitwedstrijd in Harderwijk tegen Unitas/Perspectief. Unitas  heeft zelfvertrouwen getankt door titel favoriet Nieuwerkerk met 17 – 15 te verslaan. De GKV formatie  moet duidelijk uit een ander vaatje tappen om het Unitas moeilijk te maken.

Doelpuntenmakers::

Ferry Gruijters 3