LVC VEILING 2017 – 27 MEI: A DAY TO REMEMBER!

Een idee om het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten en tegelijkertijd een zak geld op te halen voor de club. Zo ontstond tijdens een LVC vergadering op een regenachtige herfstdag het idee om een veiling te organiseren. Een beetje huiverig waren we wel. Zouden we überhaupt genoeg kavels bij elkaar krijgen? Zo ja, gaat er wel iemand op bieden? Als we vroeg beginnen en veel promotie maken, dan zou het misschien wel wat kunnen worden. We krijgen nog kippenvel als we terugdenken aan die schitterende zomerdag. De veiling maakte wat los in de club en overtrof onze stoutste verwachtingen.  

Geschiedenis van de LVC (Veiling)

De LVC is ontstaan omdat wij (vijf gezonde, Hollandse jongens) vonden dat er te weinig reuring was bij GKV. Een jaar zonder feesten en weinig activiteiten ernaast. Menig begrafenis was nog gezelliger dan een zaterdagavond bij GKV. Dan kan je gaan wachten tot een commissie iets organiseert, maar waarom zelf niet voor verandering zorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Het eerste jaar was leuk. Druk bezochte activiteiten en veel positieve reacties. Onze vrijblijvende commissie was geen verplichting, we vonden het echt leuk om te doen. Dat is onze kracht.

De LVC

Na een jaartje proefdraaien werd het dus tijd voor evalueren en een heuse jaarplanning maken voor het seizoen 2016-2017. Ons motto is om volledig op eigen kracht (dus geen budget vanuit het bestuur) activiteiten te organiseren. Het moet vooral gezellig zijn, maar de clubkas mag ook gespekt worden. De geluidsinstallatie in onze kantine was belabberd. Twee boxen waarvan één alleen hoge tonen en de andere alleen lage tonen kon afspelen. Een draadloze microfoon die om de twee woorden uitvalt en bij elk toernooi was een militaire operatie nodig om de wedstrijden om te kunnen roepen. De LVC had zich dus als doel gesteld om geld te gaan sparen met activiteiten, zodat we in eerste instanatie eens nieuwe boxen konden gaan kopen voor in de kantine. Wellicht zou het bestuur dan direct de hele infrastructuur van het geluidsysteem kunnen aanpakken. Met een beetje klaverjassen en pubquizzen zouden we niet al te rijk worden, dus er was meer nodig. De BBQ van eind seizoen 2015-2016 die we hadden georganiseerd was een succes, maar er miste nog een soort slotactiveit. Daar ontstond het idee voor een veiling. De kavels zouden vanuit de leden moeten komen, zodat we niets hoefde in te kopen en dus geen kosten hoefde te maken. Met een beetje geluk zouden we het één en ander goed kunnen verkopen en wel een paar boxen kunnen kopen aan het einde van het seizoen (max 500 euro).

Voorbereiding veiling

We waren een beetje huiverig, want we gooide onze goede reputatie ten grabbel. Tot nu toe was elke activiteit een succes. Een veiling zouden we groots moeten aankondigen, maar als je vervolgens tien kavels hebt en je haalt 100 euro op, dan is het een grote mislukking. Na wat wikken en wegen besloten we ervoor te gaan. We waren het er wel over eens dat we al vroeg zouden moeten beginnen met promotie. Aankondigingen in de Boemel, Konvo, website en posters ophangen. Paul zou een mooi online dashboard maken, waar iedereen de reeds aangemelde kavels alvast kon bekijken. Zo ontstond de website www.lvc.gkv-gorinchem.nl. Een kick-off van een lege site is kansloos, maar gelukkig waren de eerste kavels snel geregeld. De site kon online. Overal was promotie gemaakt, nu was het zaak dat leden zelf kavels zouden aanmelden. De spanning steeg in LVC-kamp. Er kwamen wel wat toezeggingen en beloftes, maar keiharde aanmeldingen bleven uit. Uiteindelijk ging het los en in de laatste weken voor de veiling kon Paul dagelijks nieuwe kavels op de site gooien. Het begon te leven bij GKV en een week van tevoren – toen de weersvoorspellingen er ook nog eens goed uitzagen – wisten we het zeker: dit gaat een succes worden!

D-day (27 mei)

Het weer is schitterend en de lijst met aanmeldingen voor de BBQ was overvol. We hadden een partytentje geregeld aan de zijlijn van het hoofdveld met daaronder een biertap van het Uyltje. De tap loopt goed door en de sfeer is top rond de wedstrijden van de selectie.

Biertap langs het veld

Na het laatste fluitsignaal kunnen de lange biertafels en de BBQ’s het veld op, want het oude veld gaat er toch uit. De zon staat op standje sauna en de mannen achter de BBQ’s zweten de nodige lichters vocht weg. Het is weer vanouds gezellig. Jong en oud zitten naast elkaar aan de lange tafels te genieten van de salades, hamburgers en speklappen.

BBQen op het veld

Vervolgens kunnen de beschikbare veilingitems uitgestald worden op het veld. In totaal hebben we vanuit de leden 33 kavels ontvangen, meer dan gedacht. Complete lijst overigens terug te zien via https://lvc.gkv-gorinchem.nl/veiling/. Joost en Niels klimmen op de banken om zo boven de grote menigte op het korfbalveld uit te komen. De haperende microfoon wordt al gauw terzijde gelegd om vervolgens als echte veilingmeesters, schreeuwend over het veld de kavels aan de man te brengen.

Veiling op het oude veld

De mini-koelkast bijt het spits af. Het komt een beetje weifelend op gang. De situatie is nieuw en iedereen kijkt de kat uit de boom. Maar na een rustige start begint het te lopen. De koelkast komt voor een bedrag van 45 euro bij Robert Kraaijeveld thuis te staan. Toch een lekker begin en een hoger startbedrag dan ingepland. De lijst wordt afgewerkt en het enthousiasme neemt steeds meer toe. Of het aan de drank, kavels of de aanstekelijke aansporingen van Joost en Niels ligt, laten we in het midden. Maar het bieden gaat steeds sneller en de bedragen worden hoger. De training van de staf selectie wordt zomaar voor 120 euro aan Jonnie Rietveld verkocht en Piet de Waard gaat met acht man voor 280 euro BBQ-en bij Winnie en Leo Boeter. Het absolute hoogtepunt zijn toch wel de schoenen van Ajacied Frenkie de Jong. Kinderen staan aan de broekspijpen van hun ouders te smeken op een overtreffend bod. Als de grens van 200 euro wordt overschreven vindt de LVC het al ruimschoots geslaagd, maar de bieders blijven elkaar overbieden. Zelfs met de telefoon in de hand wordt er vanuit allerlei windstreken meegeboden. Uiteindelijk weet de familie Cohen de schoenen te strikken met een ultiem bod van 400 euro! Frenkie de Jong is zelf ook overdonderd en is nog thuis bij de familie op de foto gegaan als dank voor deze bijdrage.

Van tevoren hadden we gehoopt de 1000 euro aan te tikken, maar alles bij elkaar heeft de veiling ons 2450 euro opgeleverd. Wat een absurd hoog bedrag! De stemming is euforisch en laat op de avond proost de LVC er een nachtmutsje op. Het was een slopende dag, maar het is alles waard geweest. Leden bedankt voor jullie fantastische bijdrages! Het regelen van kavels, het ondersteunen op de dag zelf en natuurlijk het bieden op de kavels!

 

Geluidssysteem van Swiss Systems

Waar we in eerste instantie hoopte op twee nieuwe boxen voor de kantine, konden we met deze recordopbrengst natuurlijk nog meer voor de club betekenen. Met onze LVC-partner Bert Zandee kwamen de gesprekken snel op gang om heel de geluidsinstallatie aan te pakken. Het geluid in de kantine moet beter en makkelijker te bedienen. Muziek vanaf de telefoon, radio of televisie moet moeiteloos te regelen zijn. Daarnaast zouden nieuwe microfoons die wel goed werken fijn zijn. Als bonus nog even een aansluiting in het materiaalhok, zodat bij toernooien niet van alles versleept hoeft te worden om over het gehele veld om te roepen.

SwissSystems

Het bedrijf Swiss Systems uit Gorinchem (van Bert Zandee) is gespecialiseerd in het aanleggen van geluidssystemen, ook voor bijvoorbeeld lestijden signalering en evacuatiesystemen. Dat sloot mooi aan bij ons plan voor GKV. Het bedrag van 2450 was net niet toereikend om alles voor elkaar te krijgen. Maar met de LVC-pot een beetje in de min kregen we de begroting bijna sluitend. Gelukkig heeft Swiss Systems (bovenop de al gekorte prijs) nog een deel gesponsord en werd alles ook nog eens gratis aangelegd en gemonteerd. Daar zijn wij als LVC, maar uiteraard ook als club, natuurlijk ontzettend blij mee. Bedankt Bert! En uiteraard ook de kluscommissie die hier en daar nog een helpende hand heeft toegestoken.

Wat hebben we nou exact aangeschaft:

  • Zes flinke boxen voor goed geluid in de gehele kantine
  • Aansturing van deze boxen middels een mooie regelaar/versterker onder bar.
  • Nieuwe subwoofer.
  • Een vaste microfoon achter de bar. De zogenaamde tosti-microfoon.
  • Een losse microfoon van Sennheiser die in en rondom het gehele complex gebruikt kan worden.
  • Paneel achter de bar waar alles geregeld kan worden. Zoals het insteken van twee microfoons, regelen van het volume voor de diverse kanalen (tv/radio/telefoon) en een aansluitpunt voor smartphones om muziek af te spelen.
  • Aansluitpunt in materiaalhok voor afspelen audio over het veld. Zowel muziek (tevens met aansluitpunt telefoon) als gesproken woord.

Door de snelle service was alles voor de eerste thuiswedstrijden al geregeld en is er al goed gebruik gemaakt van het mooie, nieuwe spul. Bij de presentatie veld bleek dat het veldgeluid bij de kantine zelf niet goed te verstaan was, dus daar is onlangs nog een nieuwe geluidshoorn door Bert geplaatst. Tevens staan twee speakers onder de kap bij de kantine nog in de planning, zodat overal alles goed te horen is.

We zijn trots op de LVC Veiling en alles wat daar uit voortgekomen is. We hopen dat komend seizoen weer net zo mooi wordt en dat we weer een beroep mogen doen op jullie gezelligheid!

Groeten de LVC

X