Langs de lijn

SUPPORTERS

Dit weekend stond voor het eerste de op papier lastige uitwedstrijd tegen Die Haghe op het programma. Thuis werd met 23 -22 gewonnen, dus scherpte was geboden. GKV startte met Niels en Ferry in de basis voor de geblesseerde Mats en de afwezige Kevin.

Het vuur kwam in de eerste helft met name van de zon, want beide ploegen kregen legio kansen waarbij met name veel afstandsschoten weden afgevuurd, maar de korf maar zelden werd geraakt.
Doordat GKV enkele ongelukkige strafworpen tegen kreeg en de gewijzigde opstelling niet direct heel vlot verliep, gingen beide ploegen de rust in met een ruststand van 9- 5 in het voordeel van Die Haghe.

In de 2e helft kwam een ander GKV uit de kleedkamer. Met meer werklust, meer controle over de fysiek sterke heren van die Haghe en enkele omzettingen kwam GKV duidelijk beter in het spel. Langzaam kwam GKV dichterbij en na een dubbelscore van Niek was daar eindelijk een gelijke stand van 11-11.

Daarna ging de wedstrijd qua score om en om en kon het alle kanten op. Nadat Niels een schot bij
14 -13 maar net uit de korf zag draaien, scoorde die Haghe gelijk de 15 -13 . Helaas was het daarna om de beurt een score waardoor GKV bij het laatste fluitsignaal een 18-16 stand op het scorebord zag staan.

Mede door het verlies van mede koplopers SDO en Pernix, is dit gezien het spel in de eerste helft een gemiste kans om een gaatje te slaan. Volgende week gaan 1 en 2 uit naar SDO en gaat de strijd verder, waarbij nu ineens 6 ploegen nog aanspraak maken op een kampioenschap!

Het tweede speelde tegen Die Haghe 2 een degelijke rustige wedstrijd. Na een 3-0 achterstand kreeg GKV het heft snel in handen. GKV vergat echter al in een vroeg stadium de wedstrijd te beslissen zodat Die Haghe lang enige hoop had op succes. Uiteindelijk won GKV met een prima spelende Niels Zandee  met 20 -25 en behoudt hiermee de eerste plaats.

De A1 verloor tegen Sporting delta met 14-21, de 10 minuten durende inhaalrace had langer moeten duren.

Het derde wist een prima overwinning te behalen bij SDO 3 en nam met een 13- 14 winst de punten mee naar Gorinchem.

Volgende week speelt onze selectie uit tegen SDO. Daar zal wederom gewonnen moeten worden om zicht te houden op een kampioenschap.

Alle teams veel SUCCES!

 

Doelpuntenmakers:

Niek 5

Ferry 3

Jaleesa 3

Niels 2

Nienke 2

Thom

 

Uitslagen Overgangsklasse D:

Die Haghe -GKVEnomics – 18-16

SDO– BEP  15-20

KCR – Dos Kampen  21-26

KVA – Pernix  19–17

 

Stand Overgangsklasse D

SDOBlijwerkt  

10-13

GKVEnomics 

10-13

Pernix             

10-11

BEP 

10-11

DOSKampen             

10-11

Die Haghe      

10-11

KVA                

10-7

KCR                

10-3