GKVENOMICS VANUIT GESLAGEN POSITIE NAAR 29 - 29

Zaterdag in een bijzonder boeiende wedstrijd  uit tegen Antilopen in Leusden knokte GKVEnomics  zich  vanuit een verloren positie, te weten 27 – 21 achter, met nog 10 minuten op de klok,  miraculeus terug en wist in de laatste minuut nog een  29 – 29 gelijkspel binnen te slepen. GKVEnomics blijft daarmee mede koploper.
Vanaf de start een doelpuntrijke wedstrijd met een 5 – 7 voorsprong voor de Gorcummers na amper 7 minuten. Tot 8 – 9 nam het standaard korfbalteam van GKVEnomics telkens een kleine  voorsprong, maar daarna nam Antilopen het initiatief over door een hoger scoringspercentage uit minder kansen.
Bij 15 – 12 kwam Guido Messerschmidt in de ploeg in een poging meer druk te creëren in de aanval door een  sterkere rebound. Ruststand 18 – 15. Na rust bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en liep zelfs uit via 21 – 17  naar 25 – 19. Coach Niels Mastijn bracht aanvaller Niels Huisman in naast spits Kevin van Beest en dat gaf de GKV aanval een boost.  Niels Huisman scoorde direct 25 – 20. Thom Nugteren maakte uit een pracht doorloopbal   26 – 21. Niels Huisman, mede dankzij goed vangwerk van Maren den Besten zorgde 8 minuten voor tijd met een dubbelscore voor 27 – 23 en Nienke  van der Weijden  direct daarna scoorde met een raak schot  27 - 24. Dit bracht de Gorcummers terug in de wedstrijd. Toch weer de thuisploeg, die raak schoot en de marge op 4 punten bracht 28 - 24. Mats den Besten kwam in de ploeg voor Niels Huisman..   De spanning steeg ten top toen spits Kevin van Beest  tweemaal raak schoot van afstand  5 minuten voor tijd  28 – 26. Antilopen antwoordde uit een vrije bal 29 – 26. Nienke van der Weijden, met nog 4 minuten op de klok, schoot weer raak van afstand 29 – 27. Kevin van Beest zorgde voor een stunt door weer met een dubbelscore van afstand de stand gelijk te trekken 29 – 29 met nog 1 minuut 35 op de klok. Antilopen miste een  schotkans. Ook GKVEnomics  miste een  schot kans en kon onder druk van schotklok  geen  tweede goede kans creëren. Niek van der Weijden wist echter de bal te onderscheppen en nam  in de slotseconde nog een doorloopbal, die helaas mis ging. Eindstand 29 - 29.
Doordat  SDO/Blijwerkt verloor van  Swift in Middelburg en HKC uit Hardinxveld Giessendam won van KCR staan Swift en GKVEnomics nu samen op kop, direct op 1 punt gevolg door SDO/Blijwerkt en HKC. Spannender kan niet.
Zaterdag om 19.30 u speelt GKVEnomics in de Van Rappardhal   de return tegen HKC . Uit werd het na een slechte eerste helft en een 10 – 6 achterstand bij rust , maar dankzij een sterk laatste  kwart  werd de overwinning toch nog binnen gehaald.  De titel strijd zal bij deze streekderby zorgen voor een volle van Rappardhal.

Doelpuntenmakers:
Kevin van Beest 7