Nieuwsarchief

GKVENOMICS IN SPECTACULAIR DUEL NAAR 26 - 26.

In een volle Van Rappardhal vochten GKVEnomics en HKC in deze streekderby een boeiend en spectaculaire korfbalduel uit, dat na een tumultueus slot eindigde in 26 - 26, na een 13 - 16 ruststand.
In deze strijd om de bovenste plaats gingen beide ploegen sterk van start. De Gorcumse korfballer creëerden de kansen met dynamisch spel en HKC met vaste rebounds. Na 7 minuten was de stand 7 – 7.
HKC kwam op voorsprong  door 3 strafworpen  8 – 10 , waarvan 2 onterecht. De tot dusver soepel draaiende aanval van de Gorcummers kreeg moeite de rebound duels te winnen, met snel balverlies tot gevolg. .  HKC liep dankzij tweemaal spits Mark Klop verder uit naar 9 – 13. Maren den Besten en Jaleesa Claver zorgden van afstand voor 11 - 13 en 1 minuut voor tijd kwam het GKV achttal op 13 - 14 via rake afstandsschoten van Niek van der Weijden en Kevin van Beest.12 – 13.  Door slordig balverlies in de GKV aanval kon HKC  toch nog 2 keer scoren en met een 13 – 16 voorsprong  de rust in gaan.
Na de rust al snel 13 – 17. Ons eerste gaf zich niet gewonnen, terwijl de HKC aanval in een dip zat. Jaleesa  Claver en Kevin van Beest scoorden 15 – 17. Niels Huisman kwam in de ploeg en dit gaf het vak van Niek van der Weijden in de aanval  de nodige inspiratie.
Een strafworp benut door Niek van der Weijden en een schot van Niels Huisman betekende 19 – 19.  Maren den Besten met een schot op halve afstand bracht GKVEnomics op voorsprong 20 – 19 met nog 11 minuten te gaan.
Ook nu weer een sidderende finale, met het publiek op het puntje van de stoel. HKC herpakte zich en kwam voor met 21 – 23 mede dankzij weer een zeer dubieuze strafworp met nog 8 minuten te gaan. 
GKVEnomics bleef vechten voor een goed resultaat. Niek van der Weijden haalde zijn gram en maakte ook uit een strafworp en Caitlin Weedage scoorde weer van halve afstand 23 - 23.  Mark Klop bracht HKC weer aan de leiding, maar GKV spits Kevin van Beest had met een afstandsschot direct het antwoord klaar 24 - 24 met nog 5 minuten op de klok.  
Weer had HKC het antwoord klaar met een fraaie treffer van Niels Deventer  24 – 25. Niek van der Weijden 3 minuten voor tijd uit een strafworp 25 – 25.
In dezelfde minuut uit een wondermooie treffer van Mark Klop scoorde HKC de 25 – 26. GKVEnomics zette alles op alles, maar schoot een paar  tekort, waardoor de bal werd verspeeld. 
42 seconde voor tijd verspeelde HKC de bal in de aanval en met een buikschuiver bij de middellijn zette Niels Huisman de GKV aanval aan het werk.  Kevin van Beest volledig vrij,  legde aan voor een schot op halve afstand; scheidsrechter Keizer floot voor een overtreding onder de korf, maar het schot van Kevin van Beest was raak en dat betekende alsnog de door het thuispubliek luid bejubelde gelijkmaker scoren 26 – 26
Een zwaar bevochten gelijkspel. Met 10 doelpunten een belangrijk aandeel in de score van het GKV dameskwartet.. Met nog 3 wedstrijden te gaan is Swift/Middelburg nu alleen koploper op 1 punt gevolgd door SDO/Blijwerkt en GKVEnomics. HKC volgt op 2 punten van de koploper.
Zaterdag spelen deze 4 ploegen tegen elkaar.
GKVEnomics speelt uit tegen koploper Swift in Middelburg. Thuis was Swift duidelijk de betere ploeg en won verdiend met 21 – 30. Bij winst doet het Gorcumse standaardteam doen we nog volop mee in de strijd om het kampioenschap ; bij verlies lijken de kansen nagenoeg verkeken.
 
Doelpuntenmakers
Kevin van Beest  7
Niek van der Weijden 6 
Jaleesa Claver 4
Caitlin Weedage 3
Maren den Besten 2
Thom Nugteren 2
Niels Huisman  1
Nienke van der Weijden.  1
 
Uitslagen
GKVEnomics - HKC 26 – 26
Rust Roest – Swift  23 - 28
KCR – Antilopen/Lancyr Deelen 21 - 18
SDO/Blijwerkt – Oranje Wit   22 - 18
 
Stand Overgangsklasse D
Swift 11 – 18
SDO/Blijwerkt 11 - 17
GKVEnomics 11 – 17
HKC 11 - 16
KCR 11 – 8
Antilopen/Lancyr Deelen 11 – 6  
Oranje Wit 11 - 4
Rust Roest 11 – 2