Nieuwsarchief

GKVENOMICS VERLIEST NIPT VAN KAMPIOEN SDO/BLIJWERKT

GKVEnomics verloor in een matige wedstrijd de laatste kompetitiewedstrijd met 14 – 13 in Kamerik tegen koploper SDO/Blijwerkt, die hiermee kampioen werd. In een bomvolle sporthal startte het eerste aanvalsvak van de het Gorcumse achttal direct goed en kwam op voorsprong dankzij een strafworp benut door Thom Nugteren. Na de snelle vakwissel bij 1 – 1 kwam de wedstrijd direct vast te zitten omdat de aanvallen van beide ploegen niet in staat bleken met goed spel de korf te vinden. Zonder de half geblesseerde spits Dico Beijeman, bleek SDO een kwetsbare ploeg en de GKV aanval met spits Kevin van Beest kon ook geen potten breken. Het duurde tot de 13e minuut voordat Kevin van Beest van afstand 2 – 2 scoorde. Het eerste aanvalsvak van de Gorcummers  wist met snel roulatie spel binnen twee minuten de korf wel twee keer te vinden.

Uit twee korte kansen scoorde Niek van der Weijden 2 – 4. Dankzij een schot van  Jaleesa Claver en weer Niek van der Weijden achter de korf. na goed doorspelen van Thom van Nugteren en een afstandsschot van Mats den Besten kwam GKVEnomics op een 4 – 7 voorsprong met nog 3 minuten op de klok. SDO zette Dico Beijerman in, die prompt scoorde 5 – 7 en daarna het veld weer verliet. Ruststand 6 - 8.

Na rust scoorde Kevin van Beest direct van afstand 6 – 9, maar daarna stokte beide GKV aanvalsvakken volledig  en kreeg SDO ruim 10 minuten de tijd om via  9 – 9 op een  11 – 9 voorsprong  te komen Met nog 11 minuten op de klok lukte het  de Gorcumse informatie via  Nienke van der Weijden van afstand en twee maal een benutte strafworp door Mats den Besten toch op gelijke hoogte te komen 12 – 12 met nog 8 minuten te gaan.  Met nog twee minuten te gaan scoorde Thom van Nugteren 13 – 13. Weer kwam SDO spits  Dico Beierman in het veld en deze toonde bij de tweede aanval wederom over de juiste killersmentaliteit te beschikken en bezorgde in de slotminuut van afstand SDO de overwinning  14 – 13 en daarmee het kampioenschap.

GKVEnomics dat lang heeft meegedraaid in de strijd om de eerste plaats is door 3 achtereen volgende nederlagen uiteindelijk op de vierde plaats geëindigd.

 

Doelpunten makers:

Niek van der Weijden 4

Mats den Besten 3

Kevin van Beest 2

Thom Nugteren 2

Jaleesa Claver 1

Nienke van der Weijden 1

 

Uitslagen:

SDO/Blijwerkt 1 - GKVEnomics 1 14 – 13

KCR – Rust Roest 16 – 19

Antilopen – Oranje Wit 20 – 30

Swift – HKC 28 – 26

 

Eindstand Overgangsklasse D:

SDO/Blijwerkt 14 – 22 (kampioen)

Swift 14 – 21

HKC 14 – 18

GKVEnomics 14 – 17

Oranje Wit 14 – 10

KCR 14 – 10

Antilopen 14 – 6 (gedegradeerd)

Rust Roest 14 – 6 (gedegradeerd)