Nieuwsarchief

Volle winst en koppositie voor 1 en 2

GKV Enomics 2 KCR 2 24 14 14 april 2018 web 1

In een pittig duel tegen de koploper KCR 2 wist GKV Enomics 2 weer een gave wedstrijd op de mat te leggen en met 24-14 te winnen. Hierdoor staat de ploeg van Rutger Sijstermans nu alleen aan kop. Alle foto's zijn HIER te zien

GKV Enomics 1 KCR 1 17 14 14 april 2018 website 1

Zaterdag 14 april een wedstrijd met uiteenlopende belangen. Hekkensluiter KCR mocht op bezoek bij titelkandidaat GKV Enomics. De resultaten van de Gorkummers vallen echter al een tijdje tegen, terwijl KCR zich steeds sterker staande houdt in haar wedstrijden. Beide ploegen hadden de punten keihard nodig, en dat zag je terug in de wedstrijd, die hard en vol strijd was, maar niet altijd even goed.

De beginfase was voor GKV Enomics, met 2 goals uit de eerste twee aanvallen. Vanaf dat moment een evenwichtige wedstrijd, waarin beide ploegen om en om scoorden. Het grootste gaatje was 3 punten, maar ook toen pareerde KCR snel. Ondanks de goede weersomstandigheden vielen de goals niet makkelijk. Met name de Ridderkerkers wisten met fysiek spel de Gorinchemse acht van lange aanvallen af te houden. Andersom kon KCR lang aanvallen, maar ontbrak het aan schotkracht. Zodoende een magere 8-7 ruststand.

Na rust een sterke beginfase van GKV Enomics. Drie snelle goals brachten de ploeg op 11-7, en het eerste echte gaatje was daarmee geslagen. Een flinke enkelblessure bij Mats den Besten betekende dat Ferry Gruijters ook zijn opwachting mocht maken. In eerste instantie leek KCR het momentum weer over te nemen, maar enkele slimme wissels van coach Mastijn zorgde dat GKV Enomics toch het heft weer in handen nam. Kevin van Beest onderscheidde zich met knappe afstandschoten, terwijl Thom Nugteren de all-time topscorer van KCR Remon de Vos volledig uit de wedstrijd verdedigde.

De mentale weerbaarheid was eindelijk weer terug bij GKV Enomics, waar het de afgelopen maanden toch aan ontbrak. Zo won de ploeg uiteindelijk knap 17-14 tegen het zeer stugge KCR, waar meerdere topploegen het dit seizoen waarschijnlijk nog lastig mee gaan krijgen. Goed nieuws kwam ook uit Kampen en Leiden, waar bleek dat koploper SDO had verloren, en andere titelkandidaten Die Haghe en Pernix de punten hadden verdeeld. Door deze ontwikkelingen deelt GKV Enomics de koppositie met SDO, op twee punten gevolgd door Pernix.

Nu volgen twee zware uitwedstrijden bij Die Haghe en SDO, waarin duidelijk zal worden of GKV Enomics mee blijft doen om het kampioenschap.

Kevin van Beest 7, Thom Nugteren 4, Mats den Besten 3, Jaleesa Claver 1, Caitlin Weedage 1, Nienke van der Weijden 1.

Stand:

1 SDO/Blijwerkt 13

2 GKV Enomics 13

3 Pernix 11

4 BEP 9

5 DOS 9

6 Die Haghe 9

7 KVA 5

8 KCR 3


Alle foto's van de wedstrijd zijn HIER te zien: