Zoek
Sluit dit zoekvak.

G-korfbal

Wij zijn misschien wel het leukste team van de vereniging. Nieuwe spelers zijn altijd welkom!

We spelen G-korfbal. Dat is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ons team is bedoeld voor mensen vanaf 12 jaar en ouder met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking. Gezelligheid staat voor ons bovenaan, daarnaast is het wel van belang dat een speler een bal kan (leren) gooien en vangen.

Trainen en wedstrijden

Op donderdagavond wordt er getraind. Tijdens de veldcompetitie is dat op het terrein van GKV Enomics en tijdens de zaalcompetitie is dat in de gymzaal aan de Hiemstralaan in Gorinchem. Om korfbal goed te leren spelen, trainen we elke week een uur. Ook nemen we deel in de competitie. Deze competitie wedstrijden zijn ongeveer 1 x per maand. Dan wordt er in toernooi vorm tegen andere G team gespeeld.

Praktisch

Het G-team bij GKV Enomics heeft zijn eigen trainers en begeleiders. Op een vaste trainingsavond kan er geoefend worden met aanvallen, verdedigen, gooien, vangen en samenspelen. Voor het trainen heb je alleen sportkleding nodig: een t-shirt, een sportbroek, sportschoenen en eventueel een trainingspak. Wedstrijdkleding krijg je van de vereniging.

Vervoer

Er wordt van je verwacht dat je zelf je vervoer van en naar de sportaccommodatie regelt en dat je zelfstandig omgekleed op het veld komt! Bij het vervoer naar de wedstrijden wordt een beroep gedaan op ouders/begeleiders. Dit gaat altijd in overleg.

Interesse

Dan kun je eerst een paar keer vrijblijvend meetrainen. Daarna kun je besluiten om lid te worden van GKV Enomics. Ben jij benieuwd of korfbal ook iets voor jou is? Kom dan gerust eens kijken op onze training!