Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrijwilligers

Elke week zijn er veel vrijwilligers actief voor GKV. De vrijwilligers van onze vereniging doen onder andere aan het fluiten van wedstrijden, organiseren van activiteiten, trainen/coachen van teams, draaien van kantinediensten, werven van sponsors en nog veel meer. Dankzij onze vrijwilligers kan GKV bestaan en groeien. We zijn iedereen die zich in wil zetten voor onze vereniging ontzettend dankbaar!

Iedereen die lid is van GKV, heeft de verantwoordelijkheid om de vereniging levend te houden. We zijn immers geen sportschool waar je lid van wordt en verder niet meer naar de club om kijkt. Het is dus belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan onze mooie club. Als iedereen een beetje doet, dan doen we samen alles!

Verenigingswerk

Wij verwachten van alle leden dat zij een bijdrage leveren aan onze club. Voor senioren geldt dat zij dit zelf doen, voor jeugdleden geldt dat hun ouders dit doen. Deze verwachting komt voor uit de sociale aard van een vereniging en simpelweg een tekort aan vrijwilligers. De ervaring leert dat het leveren van een bijdrage aan GKV zorgt voor een positief effect op de binding met elkaar en de club.

De bijdrage voor GKV wordt geleverd door het uitvoeren van zogeheten verenigingswerk. Onder verenigingswerk valt het draaien van een kantinedienst in het voor- én najaar, het fluiten van een jeugdwedstrijd, het zijn van zaalwacht en het bedienen van het scoreboard in de zaal.

Wie?: Verplicht voor seniorenspelers en ouders van jeugdleden < 16 jaar.

Wanneer?: Twee keer per jaar, tijdens de veldperiodes in het voor- en najaar.

Hoe?: Zelf inschrijven via Sportlink. Meer informatie over inschrijven is hier te vinden.

Een kantinedienst zorgt ervoor dat spelers, ouders en gasten kunnen genieten van eten en drinken dat wordt geserveerd vanachter de bar. Kantinediensten kunnen worden onderverdeeld in bardiensten, keukendiensten en algemene diensten.

Bardienst
Tijdens een bardienst verkoop je koffie, thee, frisdrank, alcohol en de lekkerste broodjes uit de keuken. Je maakt de ranja klaar voor de spelende teams tijdens de rust. Indien nodig worden de koelingen bijgevuld. Goed om te weten: alcohol wordt doordeweeks na 20:00 uur verkocht en op zaterdagen na 14:00 uur.

Algemene dienst
De algemene dienst draai je ook vanachter de bar. Tijdens de algemene dienst kijk je zo nu en dan even of de kantine nog netjes is. Een doekje over de tafels, een prullenbak die vol is legen, controleren of er nog genoeg toiletpapier is en genoeg zeep en papier om daarna je handen te wassen en af te drogen, check!

Keukendienst
In de keuken bereiden we de lekkerste broodjes van alle sportverenigingen in Gorinchem en omstreken! In de ochtend start je met de voorbereidingen. Denk hierbij aan het afbakken van verse gevulde koeken, broodjes afbakken, groenten snijden en tosti’s beleggen. Richting het middaguur wordt het wat drukker met broodjes en tosti’s, en misschien komt er ook nog wel een bittergarnituur voorbij. Voor iedere bestelling krijg je een aparte kassabon die automatisch wordt geprint zodra er wordt afgerekend aan de bar.

Let op: Volledige instructies zijn te vinden op geplastificeerde bladen achter de bar tijdens je kantinedienst.

Wie?: Verplicht voor seniorenspelers en A-jeugd.

Wanneer?: Verschillende keren per jaar, tijdens de veld- en/of zaalperiode.

Hoe?: Automatisch ingedeeld. De indeling is wekelijks te vinden in de Konvo.

Het fluiten van jeugdwedstrijden wordt overgelaten aan verenigingen zelf. GKV zet seniorenspelers en A-jeugd in om de jeugdwedstrijden fluiten. Hierdoor kunnen onze jeugdleden hun wedstrijden spelen, ze zijn jullie erg dankbaar!

Wie?: Verplicht voor seniorenspelers en ABCD-jeugd.

Wanneer?: Een keer per jaar, tijdens de zaalperiode.

Hoe?: Automatisch ingedeeld. De indeling is wekelijks te vinden in de Konvo.

Tijdens zaalwedstrijden is het belangrijk dat teams de huidige score en resterende tijd kunnen zien op het scoreboard. Dit wordt geregeld vanuit het bedieningspaneel van het scoreboard die op de tafel staat onder het scoreboard.

Wie?: Verplicht voor seniorenspelers en ouders van jeugdleden < 16 jaar.

Wanneer?: Een keer per jaar, tijdens de zaalperiode.

Hoe?: Automatisch ingedeeld. De indeling is wekelijks te vinden in de Konvo.

Een zaalwacht zorgt ervoor dat alles in de zaal vlekkeloos verloopt. De zaalwacht zorgt er onder meer voor dat scheidsrechters worden ontvangen en dat alle benodigde materialen worden klaargezet. Meer praktische informatie over het zijn van een zaalwacht is te vinden op deze pagina.

Uitgezonderde leden
 • Fulltime trainers en vaste scheidsrechters zijn vanwege hun sportinzet voor de club vrijgesteld van verenigingstaken.
 • De ouders van leden van de kangoeroes en het G-team bieden hulp teamgerichte activiteiten en worden vrijgesteld van verenigingstaken.
 • Voor midweekspelers ligt het moment van het uitvoeren van verenigingstaken op doordeweeks en bij voorkeur niet op zaterdag. Met het fluiten van wedstrijden wordt hier rekening mee gehouden (of wordt dit in overleg omgezet naar een doordeweekse kantinedienst).

Sportlink (KNKV-app)

Leden die vrijwilligerswerk moeten doen dienen zelf te kunnen kiezen wát ze doen en wánneer ze dit doen. Deze gedachte is leidend binnen GKV om vrijwilligerswerk zo aantrekkelijk en leuk mogelijk te maken.

Voor kantinediensten geldt dat leden zich zelf voor diensten kunnen inschrijven. Plan jij liever de bardienst voor of na je eigen wedstrijd? Of kies je voor een keukendienst op een dag dat je geen wedstrijd hebt? Je hebt de touwtjes zelf in handen! Leden die geen voorkeur hebben, of zich niet inschrijven voor een moment, zullen door de kantinecommissie worden ingedeeld om een kantinedienst te draaien. Het is dus voordeliger om zelf een moment te kiezen, anders wordt het voor je gedaan!

Zoals hierboven is aangegeven onder Verenigingswerk -> Kantinedienst is aangegeven dienen seniorenspelers en ouders van jeugdleden onder de 16 jaar tijdens de veldperiodes in het voor- en najaar een kantinedienst te draaien. Dit komt dus uit op minimaal twee diensten per jaar. Er wordt tijdig via verschillende kanalen (mail, Konvo en social media) bekendgemaakt wanneer het mogelijk is om je in te schrijven voor een kantinedienst. Uiteraard mag je je wanneer je dat leuk vindt inschrijven voor meerdere diensten!

De inschrijving geschiedt via Sportlink, ook wel bekend als de KNKV-app. Leden kunnen deze app gebruiken om zich in te schrijven voor een kantinedienst op een eigen gekozen dag en tijd. Volg het onderstaande stappenplan om je in te schrijven voor een dienst!

Download de Sportlink-app voor Apple of Android (of zoek in de App Store / Play Store naar ‘KNKV’).

Log in met je e-mailadres en wachtwoord.

Seniorenlid: Log in met je eigen account.

Ouder van 16 of 17-jarig kind: Vraag aan je kind of hij/zij inlogt op de Sportlink app en jou inschrijft op basis van de volgende stappen.

Ouder van kind onder de 16: Log in op je eigen account (dit zal het account van je kind zijn).

 

Ben je nog niet eerder ingelogd en moet je je nog registreren?

Registreer je dan met het e-mailadres dat is opgegeven bij de inschrijving bij GKV. Door een account aan te maken op dat e-mailadres zul je automatisch worden gekoppeld.

 1. Vanuit het hoofdmenu van de Sportlink-app, klik op het icoontje met de drie streepjes.

 1. Kies onder Persoonlijk voor Programma.

 1. Kies voor een gewenste dienst, dag én tijd.
  Let op: Een grijze cirkel betekent vrije dienst, een groene cirkel betekent een volle dienst, een half-groene cirkel betekent nog 1 van de 2 plekken vrij, en een volledig groene cirkel betekent dat jij je hebt ingeschreven voor die dienst.

 1. Klik op klik om in te schrijven om je in te schrijven.
  Handig: Op deze pagina zie je ook meer informatie over de dienst, onder andere bovenin de tijdsduur.

 1. Je hebt je succesvol ingeschreven voor de taak! Het grijze cirkeltje onder Programma zou nu groen moeten zijn in plaats van grijs. We zien je graag gezellig op de gekozen dag en tijd bij je kantinedienst!

Zie je onder Programma geen kantinediensten staan?

 1. Vanuit het hoofdmenu van de Sportlink-app, klik op het icoontje met de drie streepjes.

 1. Kies onder Persoonlijk voor Vrijwilligerstaken.

 1. Klik op Mijn beschikbaarheid en zorg vervolgens voor dat alle dagen én tijden van de week volledig beschikbaar zijn. Kies bijvoorbeeld voor een tijd tussen 08:00 en 23:00.
  Let op: Deze optie zorgt er puur voor dat de taken zichtbaar worden in het programma, je zal niet om 23:00 worden ingedeeld voor een taak.

 1. Klik op Mijn taken en zorg vervolgens voor dat alle taken geselecteerd zijn en dus aan staan.

 1. Probeer bovenstaande Stap 3: Schrijf je in voor een dienst opnieuw. Het probleem zou verholpen moeten zijn.

Werkt dit niet of heb je een ander probleem?

Neem contact op door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@gkv-gorinchem.nl.

Veelgestelde vragen

Als ouder schrijf je je in voor minimaal 1 dienst per periode. Dus één dienst in de periode sept-okt en één dienst in de periode mei-juni. Natuurlijk mag je je ook inschrijven voor meerdere diensten. Het maakt dus niet uit of je 1 of meerdere kinderen bij de vereniging hebt spelen, het minimum blijft 1 dienst.

We schenken alleen alcohol op zaterdag na 14:00 uur en doordeweeks na 20:00 uur. Je kan hiermee rekening houden als je je inschrijft voor een kantinedienst. Kies voor een doordeweekse dienst in de avond of een ochtenddienst op zaterdag.

Vraag aan je kind of hij/zij op zijn/haar naam een kantinedienst voor jou wilt inplannen.

Je bent zelf verantwoordelijk om vervanging te regelen. Je kan bijvoorbeeld met iemand ruilen of een oproep doen in de app-groep van het team. Lukt écht dit niet, stuur dan een bericht naar kantine@gkv-gorinchem.nl.

Vragen betreffende de Sportlink-app en algemene vrijwilligerstaken kunnen worden gestuurd naar vrijwilligers@gkv-gorinchem.nl. Vragen betreffende kantinediensten kunnen worden gestuurd naar kantine@gkv-gorinchem.nl.

Heb je vragen?
Algemeen en Sportlink-app
Kantinediensten