GKV blijft op kop na 25-27 winst

Zaterdag goed herstel van GKVEnomics  van de nederlaag tegen Swift door een 25 – 27 overwinning uit tegen het taaie KCR in Ridderkerk. Door puntverlies van naaste concurrenten Swift en HKC sluiten de Gorcumse korfballers het jaar af op een fraaie gedeelde eerste plaats samen met SDOBlijwerkt. De wedstrijd tegen KCR kende  een doelpuntrijke eerste helft. Met goed spel kwam GKVEnomics  3 – 6 voor dankzij een viertal treffers van Kevin van Beest, waaronder een sublieme doorloopbal  en afstandschoten van Nienke en Niek van der Weijden. De thuisclub kwam vlot op gelijke hoogte en met 7 – 6 voor.

Tot 9 – 9 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, daarna nam het Gorcumse achttal weer een voorsprong van 3 punten via een benutte strafworp door Thom Nugteren na een overtreding bij een doorbraak van Niek van der Weijden en rake afstandsschoten van Nienke van der Weijden en Kevin van Beest 9 – 12. KCR wist bij te blijven door telkens bij de vakwisselingen het verschil terug te brengen op 2 punten. Ruststand 14 – 17. Na rust een zelfde beeld tot 17 – 19. Na een fraai doelpunt van Mats den Besten onder de korf werd dankzij een dubbelscore van afstand van Niek van der Weijden de voorsprong uitgebouwd tot 18 – 22. KCR gaf zich niet gewonnen en kwam weer op twee punten 21 – 23. Mats den Besten via een strafworp na een overtreding bij een doorbraakactie en een raak schot achter de korf van Maren den Besten zorgden voor de tweede maal voor  4 punten voorsprong 23 – 27 met nog 7 minuten op de klok. Door onrustig aanvalsspel kon GKVEnomics  de voorsprong niet uitbouwen De thuisploeg kon niet profiteren door wanhoops aanvallen. KCR kwam in de laatste minuut nog wel terug tot 25 – 27. Op 6 januari bij de hervatting van de kompetitie staat voor GKVEnomics op het programma de thuiswedstrijd in de Van Rappardhal  tegen mede koploper SDO/Blijwerkt. Het duel van de waarheid.

Zaterdag speelt GKVEnomics om 16.30 u in de Van Rappardhal  tegen het nationale team van Chinees Taipei, een ploeg die met zeer attractief korfbal dit jaar de finale haalde van de World Games en daarin, na goede tegenstand, de meerdere moest erkennen in het Nederlands team. Het belooft een wedstrijd te worden met veel spektakel.

 

Doelpuntenmakers:
Kevin van Beest 7
Niek van der Weijden  7
Mats den Besten 6
Nienke van der Weijden 3
Thom Nugteren 3
Maren den Besten  1

 

Uitslagen:
KCR – GKVEnomics 25 – 27
Swift – Oranje Wit 20 – 22
SDO/Blijwerkt – Rust Roest 29 – 23
Antilopen/Lancyr Deelen – HKC 26 – 26

 

Stand Overgangsklasse D
SDO/Blijwerkt 6 – 10
GKVEnomics 6 – 10
HKC  6 – 9
Swift 6 – 8
KCR 6 – 4
Antilopen/Lancyr Deelen 6 – 3
Rust Roest 6 – 2
Oranje Wit 6 – 2

X