GKV Enomics 1 indrukwekkend tegen OVVO/ De Kroon 1 en wint met 20-28

Na een grotendeels moeizaam 2018 had GKV Enomics zich aan het begin van dit zaalseizoen weten te herpakken, door 3 van de eerste 4 wedstrijden winnend af te sluiten. De ploeg heeft getankt aan vertrouwen en dat is ook nodig, want afgelopen zaterdag 12 januari stond de kraker tegen OVVO/de Kroon op het programma. Om 2019 goed te beginnen zou de vorm van December doorgezet moeten worden, want OVVO/de Kroon is een ervaren en sterke ploeg, met enkele spelers die op het hoogste niveau van Nederland hebben gespeeld.

Met Linda Visser in de basis voor de geblesseerde Maren den Besten was de start gelijk opgaand. De aanval van GKV Enomics liep echter wel stroever dan die bij OVVO/de Kroon, en dat werd in de minuten daarna ook in de score uitgedrukt. Met name de Maarssense spits Martijn Roos schoot met scherp, en via vier goals van hem stond er 7-3 op het scorebord.

GKV Enomics raakte echter absoluut niet in paniek. Het waren vooral de details die ervoor zorgden dat OVVO/de Kroon kon uitlopen, en na een time-out van coach Mastijn werd er beter gecommuniceerd in zowel de verdediging als aanval, en kregen de Gorinchemmers steeds meer grip op de wedstrijd. Via met name Niek van der Weijden en Kevin van Beest kroop het achttal steeds dichterbij, en kwam het via Mats den Besten bij 10-11 voor het eerst op voorsprong, en de kleedkamer werd opgezocht bij 13-15. In de wetenschap dat de topspelers van OVVO/de Kroon wel wat op leeftijd zijn, was het zaak om vooral het energieniveau hoog te houden en de Maarssense ploeg uit te putten.

Direct na de rust vergrootte Linda Visser, die haar rol als invaller fantastisch vervulde, met een schitterende doorloopbal op aangeven van Niek van der Weijden de voorsprong. Vanaf toen werd het stuivertje wisselen, maar was het GKV Enomics dat voelde dat het initiatief bij hen lag. OVVO/de Kroon hield zich steeds meer met randzaken bezig, terwijl het doorgaans als jeugdig bestempelde GKV Enomics het hoofd juist koel hield en continu als team opereerde. Hierdoor kon GKV/Enomics rustig verder uitlopen, waarbij invallers Niels Huisman en Thom Nugteren ook nog hun goals mee konden pikken en de einstand op 20-28 bepaalden. Kevin van Beest was wederom topscorer met 8 goals. Een schitterende start van 2019, en na 5 wedstrijden in de Overgangsklasse valt het vooral op dat GKV Enomics met afstand de beste verdedigende ploeg is.

De foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.
Daarnaast zijn er voor OVVO / De Kroon twee video’s gemaakt met alle goals van het tweede en eerste.

Doelpuntenmakers: Kevin van Beest 8, Mats den Besten 4, Niek van der Weijden 4, Ferry Gruijters 3, Nienke van der Weijden 3, Ismay Bussing 2, Niels Huisman 1, Thom Nugteren 1, Linda Visser 1, Martine Wesdijk 1.

Stand in de overgangsklasse:

  1. Pernix 8
  2. GKV Enomics 8
  3. ODIK 7
  4. HKV/Ons Eibernest 5
  5. OVVO/de Kroon 4
  6. Tweemaal Zes 4
  7. KCR 4
  8. Die Haghe 0
X