Search
Close this search box.

GKV Enomics 1 wint eerste wedstrijd in de zaal

Het heeft geduurd tot het vierde competitieweekend, maar nu is het zover: GKV Enomics 1 won thuis, in de Van Rappardhal, met 25-22 van Swift 1 de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. Een belangrijke overwinning, want daardoor schoof het team op naar de vijfde plaats in de ranglijst. Hard werken en een prima inzet werden zo maximaal beloond.

Swift kwam na anderhalve minuut op voorsprong na een doorloopbal van Aïsja Zuidweg, die uiteindelijk 8 doelpunten zou maken en daarmee topscoorder was bij Swift. In dezelfde minuut nog werd het 1-1 door een schot van Rachel Romijn. GKV Enomics startte voortvarend en liep door een scherpe afronding via 5-1 uit naar een 7-2 voorsprong. Toen stokte het scoren even, mede omdat de rebound niet altijd lekker liep. Het lukte Swift weer aansluiting te vinden door terug te komen tot 7-5. Daarna ging het scoren richting de rust om en om, waarbij het de uitploeg lukte om in de laatste minuten voor rust terug te komen van 12-9 naar 12-12.

Na de rust nam Swift de eerste periode het initiatief. Steeds kwam dat team een doelpuntje voor, maar GKV speelde goed geconcentreerd en scoorde mee. Bij 17-17 kwam de ommekeer. GKV liep van 17-17 uit naar 24-20. Helaas moest Pepijn Kuijntjes licht geblesseerd het veld verlaten. Aïsja Zuidweg scoorde in de laatste minuten nog twee keer, maar het allerlaatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Nikki Bos waardoor de eindstand 25-22 werd.

Een verdiende overwinning voor GKV waarmee het team zichzelf beloonde voor het harde werken en de korf weer goed gevonden werd. Topscoorder bij GKV Enomics was Niek Van der Weijden met 8 doelpunten. Opvallend verschil tussen de twee teams: bij Swift werden verreweg de meeste doelpunten, 16 in totaal, door de dames gemaakt en bij GKV Enomics door de heren (17).

Zaterdag 9 december speelt GKV Enomics 1 om 18.30 uit in de Kleine Vinkhal tegen Nieuwerkerk 1. Gezien de stand in de competitie een belangrijke wedstrijd om de weg naar boven vast te houden. Deze wedstrijd is te volgen via de livestream op de website van CKV Nieuwerkerk.

Volg onze socials!