Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics in eigen huis onderuit tegen Excelsior

Het is GKV Enomics niet gelukt de overwinning van vorige week tegen Nieuwerkerk een goed gevolg te geven. Tegen de trotse nummer 2, Excelsior uit Delft, liep GKV Enomics vroeg in de wedstrijd makkelijk weg van de tegenstander. Daarna wist GKV Enomics nauwelijks nog de korf te vinden, ondanks de vele kansen. Excelsior deed dat wel en boekte daardoor een uiteindelijk terechte overwinning: eindstand 14-17. 

Onder een mooi herfstzonnetje met strakblauwe hemel gooide GKV Enomics om 15:30 in voor de vijfde competitiewedstrijd van het jaar. Na een minuut was het al raak middels een vrije bal van Maren den Besten. In het andere vak was Mats den Besten gekoppeld aan topschutter Jelmer Beijeman. Met ondersteuning van Guido Messerschmidt, die veel ballen onderschepte onder de korf tegen de boomlange Ryan Heemskerk, werd dat aanvalsvak van Excelsior in de beginfase goed stilgehouden. Een vrije bal betekende echter toch de 1-1. Hierna een hele sterke fase van GKV Enomics met vier doelpunten op rij: 5-1. 

Het vak van Messerschmidt, Den Besten, Nienke van der Weijden en Nikki Bos kreeg het hierna echter zwaarder in de aanval. Excelsior besloot net als Nieuwerkerk vorige week om achter te verdedigen en GKV Enomics ging daar niet volwassen mee om. De bal was vaak al weg voordat er een goede kans genomen was. Het verdedigingsvak van Niek van der Weijden, Remco Ouwerkerk, Maren den Besten en Maren van Krieken hield het goed dicht, maar na te veel verprutste aanvallen van de Gorinchemmers sloeg Excelsior uiteindelijk toe. Via 6-4 kwam Excelsior bij 6-6 voor het eerst weer op gelijke hoogte. Niek van der Weijden zorgde met een afstandsschot nog voor de 7-6, maar dit bleek de laatste voorsprong van GKV Enomics te zijn. Bij 7-7 werden de kleedkamers opgezocht. 

De opdracht is altijd helder: fel uit de kleedkamers komen. Helaas deed alleen Excelsior dat en enkele aanvallen later stonden de bezoekers plotseling brutaal drie punten voor: 7-10. Maren den Besten verzorgde de 8-10 met een afstandsschot, waarna Pepijn Kuijntjes het veld mocht betreden om het stroef lopende aanvalsvak van GKV Enomics van nieuwe energie te voorzien. Kuijntjes slaagde daar met een sterke rebound goed in en GKV Enomics creëerde legio kansen, maar het schotpercentage lag ongelofelijk laag. Dit keer geen wind of regen om de schuld te geven. Het was het eigen vizier dat niet op scherp stond. Zelfs aanvallen met 8 schoten eindigden doelpuntloos en Excelsior kon hierdoor uitlopen naar 8-12 en 9-14. GKV Enomics had nog een sprankeltje hoop toen het enkele aanvallen op rij weer scoorde, maar Excelsior scoorde mee en bleef op een ruime voorsprong staan. Eindstand 14-17. 

Door de nederlaag staat GKV Enomics op een lelijke 6e plaats. Valto staat nog altijd fier aan kop na wederom een overwinning (op Nieuwerkerk), gevolgd dus door Excelsior. Koag en KCR speelden gelijk, terwijl Swift van ONDO won. Volgende week reist GKV Enomics af naar ‘s Gravenzande om het daar op te nemen tegen ONDO, de hekkensluiter. Zij staan met 3 punten echter maar 1 punt achter GKV Enomics. Een belangrijke wedstrijd dus. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Maren den Besten 4, Niek van der Weijden 4, Mats den Besten 3, Remco Ouwerkerk 2, Guido Messerschmidt 1

Stand:

1 Valto 9

2 Excelsior 7

3 Swift 6

4 Koag 4

5 KCR 4

6 GKV Enomics 4

7 Nieuwerkerk 3

8 ONDO 3 

Volg onze socials!