GKV Enomics na mooie overwinning “kerstkampioen”

Het was een heerlijke zaterdag voor iedereen met een oranje zwart hart. Na eerder die dag al prachtige overwinningen voor de A1 (27-16) en het 2de(33-23) die beide teams het predicaat “kerstkampioen” opleverde, was het om 19.30 de beurt aan GKV 1 om te waken voor gemakzucht tegen hekkensluiter Die Haghe, die nog steeds vecht voor de eerste punten.

GKV ENOMICS was na het verlies tegen Pernix vorig weekend, gebrand op de overwinning tegen Die Haghe. De Hagenezen, die afgelopen seizoen veel kwaliteit hebben ingeleverd, staan met 0 punten onderaan de ranglijst. De Gorkummers kwamen goed uit de startblokken en het was Kevin die zorgde voor de eerste doelpunten. Die Haghe liet van zich horen, maar de oranje zwarten waren niet onder de indruk. Via doelpunten van Niek, Ismay, nogmaals Kevin, Nienke en Mats (een werkelijk waar heerlijk doelpunt na een pracht onderschepping van Nienke), stond er na 10 minuten spelen een comfortabele 7-1 voorsprong genoteerd. De GKV  ENOMICS boemel denderde voort, ondanks dat Die Haghe wat beter in de wedstrijd leek te komen. Kevin 2x, Niek 3x, Mats 2x en Ferry 2x (met een stip en een doordacht doorloopballetje na een schot dat afketste op de korf) brachten de ruststand op 16-7.

Ook na de rust was het Gorkums 8-tal niet te stoppen. Na doelpunten van Kevin 4x, Nienke 2x (waaronder een bekeken bovenhands doorloopballetje), Mats 1x, Niek 1x en Ferry 1x, vond Mastijn de marge groot genoeg en bracht Thom, Suzanne en Niels in de ploeg voor een frisse blik. Niels bracht GKV  ENOMICS direct op 26-13 na een mooie combi met een doeltreffend schot. Daarna was het Kevin, die met 2 schoten zijn totaal op 11 bracht, wat luid gejuich van de tribunes tot gevolg had. Het laatste woord was aan Die Haghe, maar daar had GKV  ENOMICS al geen boodschap meer aan. Met een prachtige 28-16 eindstand werd het feestje gevierd met elkaar en het publiek. Alle foto’s zijn HIER te zien. En ook een serie van Jan Noorlandt die hier te zien is.

Trainer Niels Mastijn was na afloop een tevreden mens. Gevraagd om commentaar op de wedstrijd was zijn reactie: “Er valt eigenlijk weinig over te zeggen. Belangrijk was om uit te kijken er niet te makkelijk over te denken. Dat heeft de groep goed opgepikt. Vanaf het begin fel uit de startblokken, verdedigend zeer scherp, vooral in de eerste helft en de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Dat hebben ze keurig uitgevoerd. Koploper Odik heeft verloren, waardoor we nu weer op een gedeelde eerste plaats staan. Mooi om zo de “winterstop” in te gaan.”

Volgende week geen korfbal voor de meeste GKV  ENOMICS teams, maar de Santa Run op het programma, waaraan GKV  ENOMICS in grote getale deel neemt. Voor GKV  Enomics 1 start het nieuwe korfbaljaar op 5 januari met een oefenwedstrijd  uit tegen HKC in Hardinxveld. Op 12 januari word de competitie hervat met de kraker uit tegen OVVO.

1steverdediging:                          1steaanval:

Maren den Besten                                             Ismay Bussing

Nienke van der Weijden                                Martine Wesdijk

Niek van der Weijden                                      Ferry Gruiters

Mats den Besten                                                Kevin van Beest

Ingebrachte wissels: Thom Nugteren, Suzanne Kuijpers en Niels Huisman

Doelpuntenmakers:

Kevin van Beest                                                 11

Niek van der Weijden                    5

Mats den Besten                               4

Nienke van der Weijden              3

Ferry Gruiters                                      3

Niels Huisman                                    1

Ismay Bussing                                     1

 

Uitslagen

ZATERDAG 15 DECEMBER

ODIK 1 – Pernix 1                                                                   31 – 33

HKV / Ons Eibernest 1 – OVVO / De Kroon 1         23 – 20

GKV / Enomics 1 – Die Haghe 1                                     28 – 16

Tweemaal Zes 1 – KCR 1                                                                     27 – 22

 

Stand

 Zaterdag 15 december

1               Pernix 1                                  6

1               GKV / Enomics 1               6

3               ODIK 1                                     5

3               HKV / Ons Eibernest 1   5

5               OVVO / De Kroon 1          4

5               KCR 1                                        4

7               Tweemaal Zes 1               2

8               Die Haghe 1                         0

X