Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics ongeslagen aan de leiding

Voor de derde wedstrijd in deze voorjaarscompetitie op het veld ging GKV Enomics 1 op 11 mei, een zomerse zaterdag, op bezoek bij Weidevogels 1 in Bleiswijk. Voor de Gorkummers een onbekende tegenstander. Dat was misschien de verklaring voor de stroeve eerste helft, want na de rust trok GKV het initiatief goed naar zich toe en won uiteindelijk met 10-15.

Binnen een minuut opende Pepijn Kuijntjes de score met een fraaie doorloopbal. Na zo’n 10 minuten stond GKV met 1-5 voor. Het lukte de Gorkummers in die fase om zelf regelmatig te scoren en ook om de aanvallen van Weidevogels snel te onderbreken. Daarna was het toch even de beurt aan de tegenstanders, die binnen een paar minuten terugkwamen tot 4-5. Bij beide teams stokte het scoren tot een paar minuten voor de rust, die met een tussenstand van 6-6 inging.

Na de rust was het weer Pepijn Kuijntjes die als eerste scoorde. En hoewel beide teams even om en om scoorden, merkte je aan de manier waarop GKV Enomics aanvallend en verdedigend de strijd nu aanging dat het team geleerd had van de eerste helft. GKV kwam op een 9-11 voorsprong door Remco Ouwerkerk, die vervolgens gewisseld werd naar het andere vak en daar de voorsprong uitbouwde naar 9-13. Na de vakwissel scoorde hij ook nog de 9-14 en werd met 5 doelpunten topscoorder in deze wedstrijd. Nienke van der Weijden bracht door het benutten van een strafworp de eindstand op 10-15.

Na drie gewonnen wedstrijden gaat GKV Enomics in haar poule in de Overgangsklasse ongeslagen aan kop met 3 punten voorsprong op Vriendenschaar, dat afgelopen zaterdag gelijkspeelde tegen Merwede. De volgende wedstrijd van GKV is zaterdag 25 mei om 15.30 uur thuis tegen Weidevogels 1.

Volg onze socials!