GKV Enomics start flitsend

Zaterdag in een goed bezette Van Rappardhal bij de start van de zaalcompetitie een overtuigende 24 – 17 overwinning tegen KCR, na een 15 – 9 ruststand.

GKV Enomics, met Martine Dekker – Wesdijk en de van een vingerblessure herstelde Ferry Gruiters in de basis, kende een bliksemstart en nam direct een 5 – 1 voorsprong dankzij tweemaal Kevin van Beest van afstand, Niek van der Weijden achter de korf en Mats den Besten via een strafworp en van afstand. KCR kwam beter in de wedstrijd en op 6 – 4, maar Niek van der Weijden van afstand en Mats den Besten van afstand vergrootten de marge weer naar 4 punten. 8 – 4 10 minuten voor rust. Met scorend, de zich goed vrijspelende spits Kevin van Beest en de op alle fronten aanvallend gevaarlijke Mats den Besten in de hoofdrol, goed gesteund en aangespeeld door de medespelers, liep GKV Enomics met flitsend korfbal verder weg naar 14 – 7. Ruststand 15 – 9.

In de tweede helft kwam KCR terug mede door verdedigend wat omzettingen en wat fouten in de Gorcumse verdediging  15 – 12.

De Gorcummers pakte het goede spel weer op en waren aanvallend in control door een goed verzorgde afvang. Wederom Mats den Besten tweemaal en Kevin van Beest  zorgden voor een 18  – 12 voorsprong. Nog een keer wist KCR de achterstand terug te brengen tot 3 punten 19 – 16. Daarna nam GKV Enomics definitief het heft in handen en met Thom van Nugteren verdedigend tegen de beste spits van KCR werd de voorsprong uitgebouwd. De foto’s zijn HIER te zien.

Mats den Besten uit een strafworp, na een overtreding bij zijn doorbraak, Ferry Gruiters, wederom tweemaal Kevin van Beest en Nienke van der Weijden zorgden voor een mooi slotakkoord en een ruime zege 24 – 17.

Zaterdag om 19.45 u voor GKVEnomics  de uitwedstrijd in Maartensdijk  tegen Tweemaal Zes,  vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerd.

 

Doelpunten:
Kevin van Beest 9
Mats den Besten 7
Ferry Gruiters 3
Niek van der Weijden 3
Nienke van der Weijden 2 

Uitslagen Overgangsklasse C
GKVEnomics – KCR 24 – 17
Pernix – Tweemaal Zes 23 – 22
ODIK – OVVO/de Kroon 29 – 21
Die Haghe – HKV/Ons Eibernest  20 – 21

Stand Overgangsklasse C
ODIK 1-2
GKV Enomics 1-2
Pernix 1-2
HKV/Ons Eibernest 1-2
Tweemaal Zes 1-0
Die Haghe 1-0
OVVO/De Kroon 1-0 KCR 1-0

X