Search
Close this search box.

GKV Enomics verliest laatste thuiswedstrijd van ONDO

Op een zonovergoten Sportpark Molenvliet is GKV Enomics er niet in geslaagd de negatieve trend van de laatste weken te doorbreken. Na een knappe thuisoverwinning tegen kampioen Valto enkele weken terug werden de laatste drie wedstrijden verloren. GKV Enomics was erop gebrand het publiek nog 1 keer dit seizoen op een mooie overwinning te trakteren, maar slaagde hier helaas niet in. In een doelpuntrijke wedstrijd kwam het Gorinchemse achttal er telkens net niet overheen en liet het ONDO te makkelijk haar eigen aanvalsspel spelen. Eindstand 21-23. Het was tevens de laatste thuiswedstrijd voor Mats den Besten en Guido Messerschmidt. Zij nemen na een decennium trouwe dienst in de selectie afscheid van GKV Enomics.

De ploegen begonnen met een minuut stilte wegens het overlijden van Peter Bilstra. Peter is 55 jaar gewaardeerd lid geweest van GKV Enomics en zal gemist worden. Aan GKV Enomics en ONDO was vervolgens de taak om de knop om te zetten en het in grote getalen aanwezige publiek van een show te voorzien. Ondanks de hitte leverden beide ploegen vanaf het begin veel energie en schoten ontzettend zuiver. ONDO had aan twee aanvallen genoeg om op 0-2 te komen, gecounterd door de 1-2 van Mats den Besten op aangeven van Guido Messerschmidt. ONDO met drie goals en Niek van der Weijden met 1, betekenden een 2-5 achterstand na 4 minuten. De ploegen denderden door (een mooie onehander van Guido Messerschmidt tussendoor), maar het was telkens ONDO dat de voorsprong behield. Mats den Besten met de 9-10 en 10-10 trok de stand voor het eerst weer gelijk. Nienke van der Weijden deed dat met de 11-11, voordat Mats den Besten GKV Enomics voor het eerst op voorsprong schoot. ONDO liet zich niet kennen en bleef een opvallend hoog percentage schieten, met of zonder druk. Ruststand 13-14 na een mooie doorloopbal van Maren van Krieken. 

Na rust leek GKV Enomics het stokje over te nemen, maar net als de eerste helft wist het de aanval van ONDO onvoldoende te stoppen. Opvallend, want ONDO staat niet bekend als de makkelijkst scorende ploeg in de poule. De ploegen bleven naast elkaar, met doelpunten van Maren den Besten, Nienke van der Weijden (2) en Nikki Bos. Nikki Bos tekende vervolgens voor haar tweede doelpunt in kort tijdsbestek en schoot koelbloedig de 19-19 binnen. Helaas liet GKV Enomics verdedigend wederom de teugels vieren, waardoor ONDO een belangrijk gat van drie doelpunten kon slaan: 19-22. Bij de 20-22 kreeg Guido Messerschmidt zijn verdiende publiekswissel. Mats den Besten kreeg nog 1 aanval en schoot voor het thuispubliek zijn laatste schot binnen en kreeg ook zijn publiekswissel. ONDO maakte er nog 1 en won de wedstrijd met 21-23. Een aantrekkelijke wedstrijd met ONDO uiteindelijk als verdiende winnaar, helaas voor GKV Enomics.

Doelpuntenmakers: Mats den Besten 7, Remco Ouwerkerk 3, Niek van der Weijden 3, Nienke van der Weijden 3, Nikki Bos 2, Maren den Besten 1, Guido Messerschmidt 1, Maren van Krieken 1. 

Stand:

1 Valto 23

2 Excelsior 19

3 Swift 18

4 GKV Enomics 12

5 Nieuwerkerk 11

6 ONDO 9

7 KOAG 6

8 KCR 6

Volg onze socials!