GKV Enomics verliest van kampioen

In de uitwedstrijd in Barneveld is GKV Enomics er niet in geslaagd om het plaatselijke ODIK te verslaan. Was er voor de oranjehemden bij winst nog een kleine kans op een kampioenschap, maar de Barnevelders pakten met 30-25 de winst en het kampioenschap.

Op voorhand was duidelijk dat het een lastige klus zou worden; ODIK had 2 punten voorsprong op de ranglijst op GKV Enomics, en ook het onderling resultaat was met 3 doelpunten in het voordeel van de Barnevelders. Alleen bij een winst met meer dan 3 punten verschil, winst volgende week tegen het Haagse HKV en verlies van ODIK volgende week konden de Gorcumers zich kampioen kronen. Voor ODIK was dit makkelijker, zelfs een klein verlies zou een kampioenschap betekenen.

Desondanks stapte GKV Enomics met veel spirit het veld in. Het begin van de wedstrijd was echter overduidelijk voor ODIK. Zoals vooraf bekend kwam het gevaar voornamelijk van de Barneveldse heren, en dat lieten ze ook de gehele wedstrijd zien. Dit noopte Niels Mastijn al snel tot het verdedigend inbrengen van Thom Nugteren, en Panagos Illiadis betrad het veld voor Ferry Gruiters, die werkelijk geen goed kon doen in de ogen van de scheidsrechter, en alle ballen tegen kreeg. Na een moeizaam begin konden de Gorcumers wel weer wat terugkomen in de wedstrijd, maar in de laatste paar minuten liep ODIK weer weg van GKV Enomics, met een 20-12 ruststand tot gevolg.

Duidelijk was dat een overwinning hier weghalen wel een grote opgave zou worden. Met name de heren van ODIK schoten erg scherp, hoe goed er ook verdedigd werd, en ook de scheidsrechter van dienst was bepaald niet van zin om GKV Enomics ergens te ondersteunen. Alle foto’s zijn hier te zien.

De 2e helft liet wel een iets ander beeld zien; GKV Enomics bleef strijden, en het hoge percentage kon ODIK niet de gehele wedstrijd volhouden. Hierdoor kon GKV Enomics steeds wat dichterbij kruipen, maar de echte aansluiting werd nooit gevonden. Complimenten voor de ploeg dat het tot het allerlaatste moment is blijven strijden met elkaar, ondanks dat de vooruitzichten niet goed waren. Felicitaties aan ODIK, dat zicht terecht kampioen van deze overgangsklasse mag noemen.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Om 19.40 speelt GKV Enomics thuis tegen HKV/Ons Eibernest. In de uitwedstrijd werd dit in een zeer attractieve en doelpuntrijke wedstrijd 36-34 voor de oranjehemden.
In navolging van het reserveteam, is afgelopen zaterdag ook GKV Enomics A1 kampioen geworden. Hierdoor promoveren zij naar de overgangsklasse.

Scores GKV Enomics: Kevin van Beest 7, Niek van der Weijden 5, Mats den Besten 4, Nienke van der Weijden 3, Ferry Gruiters 2, Panagos Illiadis 1, Thom Nugteren 1, Maren den Besten 1 en Ismay Bussing 1

X