GKV Enomics weet Nieuwerkerk niet te verrassen

GKV Enomics weet Nieuwerkerk niet te verrassen.

Na een keurige tweede plaats in de zaalcompetitie hervatte overgangsklasser GKV Enomics de veldcompetitie met een lastige uitwedstrijd in en tegen Nieuwerkerk. Nieuwerkerk komt in de zaal uit in de hoofdklasse en wist daar onder andere Tempo en Groen Geel te verslaan, die beiden volgend jaar op het hoogste niveau van Nederland gaan acteren. Nieuwerkerk doet ook op het veld nog mee om de titel, terwijl GKV Enomics strijdt tegen degradatie.

Op een zonovergoten en bloedheet kunstgrasveld startte GKV Enomics scherp en nam door een hoog schotpercentage een 1-3 voorsprong. Nieuwerkerk leek niet helemaal wakker, maar dat gold helaas ook voor GKV Enomics. Daardoor kon Nieuwerkerk terugkomen tot een 4-3 voorsprong, en vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. De hitte kwam het spel van beide ploegen niet ten goede, en bij 8-8 stokte de score bij beide ploegen. Het aanvalsvak van GKV Enomics wist niet goed onder de druk van Nieuwerkerk uit te komen, terwijl Nieuwerkerk zelf behoorlijk wat kansen miste. Uiteindelijk wist Nieuwerkerk de korf nog een paar keer te vinden, waardoor de kleedkamer bij 11-8 werd opgezocht.

GKV Enomics startte de tweede helft nog goed met twee snelle goals tegenover 1 van Nieuwerkerk. Vanaf 12-10 kon het Gorinchemse achttal echter een korte periode niet dezelfde energie opbrengen die Nieuwerkerk wel bracht, en Nieuwerkerk schoot in deze fase dan wel het percentage dat ze gewend zijn, waardoor het beslissende gaatje bij 16-10 leek geslagen. Coach Niels Mastijn wisselde vanaf dat moment meer door, waardoor enkele frissere spelers wat minuten gingen maken en de basisspelers wat rust kregen, en dit wierp zijn vruchten af. Er kon weer meer energie worden geleverd en zo kwam GKV Enomics terug tot twee punten achterstand. Helaas scoorde Nieuwerkerk het eerstvolgende schot, en met nog drie minuten te gaan was dat de genadeklap, eindstand 20-17. Doordat Valto wint van Merwede en Vriendenschaar van Oranje Wit, staat GKV Enomics nu laatste en zal het alles moeten geven om dit nog om te draaien. Met nog drie thuiswedstrijden tegen de concurrenten voor de onderste plekken is er echter nog genoeg mogelijk. De komende twee weken geen wedstrijd, daarna begint de allesbeslissende slotfase met een must-win thuiswedstrijd tegen Valto. Alle foto’s van de wedstrijd HIER te zien.

Doelpuntenmakers GKV: Kevin van Beest 5, Mats den Besten 4, Ferry Gruijters 3, Ismay Bussing 3, Niek van der Weijden 1, Maren den Besten 1.

Stand:

1 Swift 18

2 Nieuwerkerk 14

3 HKC 12

4 Oranje Wit 9

5 Vriendenschaar 7

6 Merwede 5

7 Valto 4

8 GKV Enomics 3

X