Het eerste verspeelt kampioenskansen

GKV Enomics ging zaterdag, thuis in de Van Rappardhal, volledig kopje onder tegen OVVO/De Kroon door met 18 – 27 te verliezen en verloor daarmee de strijd om het kampioenschap.

OVVO de Kroon, de nummer drie op de ranglijst, met de voormalige league routiniers Martijn Roos, Henk Fokker en Michelle Brouwer waren duidelijk op revanche belust voor de onverwachte thuisnederlaag. Het in grote getalen aanwezige talrijke thuispubliek waren verwachtingsvol na de geweldige korfbaluitvoering tegen Pernix. Het liep helemaal anders. Met geoorloofde en ongeoorloofde middelen, wat wel veel strafworpen opleverde, werd met succes alles gedaan om om GKV uit haar spel te halen.

De GKV aanval van spits Kevin van Beest werd volledig lam gelegd. Met een loepzuivere Martijn Roos in de hoofdrol stond het Gorcumse standaardteam na 7 minuten al met 1 – 5 achter. Drie strafworpen na zware overtredingen aan OVVO/De Kroon zijde, benut door Mats den Besten en Ferry Gruiters  zorgden voor 4 – 8,  maar daarna was het weer Martijn Roos, die de marge vergrootte 4 – 10.  Tweemaal Niek van der Weijden, van afstand en een schot van achter de korf van Marine Dekker eveneens van achter de korf bracht de stand op 8 – 12.  Ruststand 8 – 13.

Na rust ging GKV Enomics er met veel energie tegenaan. Met beurtelings Niels Huisman aanvallend en Thom  Nugteren verdedigend in de ploeg lukte het de ploeg om dichterbij te kruipen. Tweemaal Mats den Besten en eenmaal Ferry Gruiters, weer uit strafworpen en rake schoten van Niek van der Weijden en Niels Huisman naar 13 – 14.

OVVO/ De Kroon vergrootte de voorsprong 13 – 16. Wederom Niels Huisman van afstand en een miraculeuze doorloopbal van Niek van der Weijden zorgden voor de aansluiting 15 – 16 met nog 14 minuten te gaan. Verder kwam de Gorcumse formatie echter niet. Het aantal toegestane wissels raakte op en OVVO/De Kroon sloeg in 3 minuten een gat naar 15 – 21.  GKV Enomics gaf het op. Eindstand 18 – 27. Martijn Roos was alleen al goed voor 14 doelpunten. Alle foto’s zijn HIER te zien.

Zaterdag speelt GKV Enomics uit tegen koploper ODIK die met 4 punten voorsprong het kampioenschap definitief gestalte zullen geven.

 

DOELPUNTENMAKERS:
Mats den Besten 6
Niek van der Weijden 4
Ferry Gruiters 3
Martine Dekker 3
Niels Huisman 2

UITSLAGEN:
GKVEnomics – OVVO/de Kroon 18 – 27
Pernix – HKV/Ons Eibernets  26 – 16
KCR – ODIK 19 – 25
Tweemaal Zes – Die Haghe 34 – 29

X