Lang de lijn: verlies GKV 1+2+3, winst voor de A1

Zaterdag een 16 – 14 nederlaag voor ons eerste tegen Valto in de Lier, na een 11 – 7 ruststand. In de eerste helft werd ons eerste, in matige weersomstandigheden, afgetroefd op felheid / veel beweging en acties door de thuisploeg, terwijl de aanvallen van ons eerste in een laag tempo werden opgezet, zelden leidend tot een verrassende actie en wel regelmatig snel balverlies.

Dit resulteerde in een 6 – 2 achterstand in 8 minuten. Nienke en Mats uit een actie van Niek bracht de stand op 7 – 4. Valto bleef gevaarlijk en hield de marge bij de vakwissels op 4 punten ondanks treffers van Kevin uit een vrije bal en Niek van afstand. Na rust scoorde Nienke direct uit afvang een mooie one-hander 11 – 8. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en liep uit naar 14 – 8.

Niels en Panagos kwamen in het veld voor Kevin en Ferry en kort daarop Martine voor Suzanne. Ons eerste toonde direct meer vechtlust en zette met veel energie de achtervolging in. Na het missen van een stip werd het via Niels onder de korf; Martine achter de korf en Niek van afstand 15 – 11 met nog 7 minuten te gaan. Suzanne voor Maren. Twee keer Niels achter de korf in 1 minuut bracht de spanning in de 4e minuut volledig terug. Na een overtreding bij een doorbraak van Niek scoorde Mats uit een strafworp 15 – 14 met nog 2 minuten te gaan. Een vrije bal werd gemist. Valto scoorde in de slotseconde 16 – 14.

Het tweede speelde in Arnemuiden tegen het favoriete TOP 2 heel verdienstelijk. Kort voor het einde 10 – 10, maar de thuisploeg won toch nipt met 12 – 11.
Het derde verloor van het geroutineerde, met oud eerste spelers bemande, RWA 4 met 14 – 9. Na een overrompeling goed teruggekomen maar daarna was het toch RWA dat uit kon lopen.

A1 won uit van Rust Roest met 10 – 14 na een 4 – 4 ruststand. Na een 8 – 6 achterstand kwam de ploeg van Jan Ouwerkerk los met weer een mooie overwinning als resultaat. Remco met 9 doelpunten was niet te stoppen.

Zaterdag op Molenvliet een mooi programma.
Om 15.30 u ons eerste tegen Oranje Wit en zal er alles aan doen om de eerste punten te behalen.
Om 14.00 u ons tweede tegen Sporting Delta 2. Bij winst blijft ons tweede in het spoor van koploper TOP 2.
Om 12.30 u ons der tegen Albatros 3. Ook hier bij winst behoud ons derde koploper RWA 4 in het vizier.
Om 11.00 u speelt onze A1 tegen Sporting Delta A2 en wil natuurlijk de winnende reeks graag doorzetten.
Om 14.15 u speelt ons vierde uit tegen koploper Vriendenschaar 5

Doelpuntenmakers bij het eerste:
Nienke 3
Niek 3