Selectie GKV Enomics klaar voor een nieuw seizoen

Zowel het eerste als het tweede van GKV Enomics wisten hun laatste oefenwedstrijd te winnen. Het tweede miste nog wel wat teveel kansen, waardoor het verschil in doelpunten kleiner werd dan het werkelijke krachtsverschil tegen het tweede van DOS Westbroek. Komende zaterdag kan het grote werk beginnen tegen Rohda 2 in de res Hoofdklasse. Net één klasse onder het hoogste niveau in korfballend Nederland. En dit onder leiding van de nieuwe trainer/coach Loek van der Wal, die vorig jaar nog het tweede van DeetsoSnel onder zijn hoede had.

Het eerste van GKV Enomics maakte met name in de tweede helft een bijzonder scherpe indruk met bij vlagen prachtige aanvallen waardoor er een mooie 25-18 overwinning behaald werd op DOS Westbroek 1 , dat in de competitie op hetzelfde niveau speelt.

De ploeg van Niels Mastijn, die zijn derde jaar als hoofdstrainer ingaat, bevindt zich in de competitie tussen een aantal streekgenoten: HKC en Vriendenschaar uit Hardinxveld – Giessendam, Merwede uit Sliedrecht en Oranje Wit uit Dordrecht. Met name de eerste en laatste uit deze zijn sterke tegenstanders, die hun eerste op diverse manieren behoorlijk versterkt hebben. Bij HKC speelt naast een aantal ex-PKC selectiespelers nu ook voormalig GKV’er Eliza Roest. Verder wordt de rij tegenstanders compleet gemaakt door Swift uit Middelburg, Nieuwerkerk en Valto uit De Lier in het Westland.

GKV Enomics heeft zich dit jaar in het eerste versterkt met Ismay Bussing (voorheen DeetosSnel) en Panagos Iliadis kwam naar het tweede van KCR uit Ridderkerk. Daarnaast is Jirska van Lomwel uit de A1 naar het tweede gekomen.

In het eerste van GKV Enomics zijn uit eigen gelederen Niels Huisman en Ferry Gruiters dit jaar vanuit het tweede doorgestroomd.

GKV Enomics 1 start met een pittige uitwedstrijd tegen Swift en hoopt daar revanche te nemen op de twee verliespartijen in de zaalcompetitie van afgelopen seizoen. Als dit lukt beginnen de Gorkummers bijzonder goed.